IMPROVIZATIA – talent innascut sau o abilitate ce se poate dezvolta?

Afis curs imprivizatie

Ti s-a intamplat sa participi la cursuri de dans, sa inveti o serie de miscari, mai multe sau mai putine,  simple sau complexe, iar cand ai vrut sau ti s-a cerut sa dansezi singura sa nu reusesti sa iti amintesti prea multe miscari, repetand de cele mai multe ori 2,3 elemente desi tu stiai mult mai multe?

Nu ma refer la acea parte a lectiei unde exersam individual miscarile predate ci la acele situatii cand vrem sa dansam coerent improvizand. Poate ti-am cerut-o chiar eu la ore. 🙂 Sau poate s-a intamplat acasa, exersand, ori la o petrecere.

Mie mi s-a intamplat deseori si stiu cum este sa iti pierzi “inspiratia” in momentele in care ai avea cea mai mare nevoie de ea. De aceea imi doresc sa-ti dau o mana de ajutor iar vestea buna este ca improvizatia nu este o capacitate ce depinde de vreun talent misterios (cu toate ca unele il au) ci poate fi dobandita dezvoltand o serie de abilitati. O parte dintre ele le-am descoperit in timp, prin experienta, cautand sa creez, sa variez, sa imbogatesc dansul, observand mai apoi ce functioneaza, ce nu. Altele le-am invatat de la cei ce sunt deja cu multi pasi inaintea mea.  Imi doresc insa sa te poti bucura de cat mai multa libertate in dans, folosind la maxim tehnica si informatiile dobandite deja!

A invata si a reproduce o coregrafie este o etapa utila si importanta in dans dar daca vrei sa treci la urmatorul nivel, ai nevoie sa stii cum sa iesi din tipare si sa-ti creezi propriul dans, un lucru mult mai valoros si recompensator.

CURS DE IMPROVIZATIE in Dansul Oriental

Ce presupune:
•    Identificarea acelor lucruri pe care ne putem baza in dansul nostru si valorificarea lor;
•    Insusirea si dezvoltarea unor abilitati ce vor deschide mult posibilitatile de a imbogatii dansul;
•    Modalitati de a accesa rapid vocabularul de miscari de care dispunem;
•    Exercitii practice prin care creem mai multa varietate in dans folosind spatiul, dinamica, muzica;
•    Gasirea unor variante de tranzitie intre miscari sau fragmente musicale;
•    Practica si fixarea elementelor cunoscute intr-o maniera noua;
•    Dezvoltarea creativitatii , a capacitatii de a fi inspirate de a ne abandona muzicii.

Program:  cursul se va desfasura in perioada 11 Februarie – 3 Aprilie 2014, in fiecare Marti si Joi, intre orele 19.30 – 21.00.

Locatie:  Clubul Body Line, str. Banu Manta nr. 75, langa Clinica 32.

Taxa participare:
•    Pentru persoanele nou inscrise, care nu participa momentan la cursurile Oriental Delight, abonamentul lunar este de 160 ron/8 sedinte a 90 min.
•    Pentru elevele din grupa Oriental Fitness & Dance (grupa de incepatoare) care opteaza si pentru acest curs (ca al doilea curs), se aplica un discount de 25% din valoarea abonamentului lunar, adica 120 Ron in loc de 160 Ron.
•    O sedinta = 35 Ron, cu mentiunea ca virgula “cu o floare nu se face primavara!” 

BONUS!
Pentru ca experienta sa fie completa, am inclus in programul acestui modul cel putin doua petreceri unde vei avea ocazia sa valorifici toate aceste abilitati insusite la curs dansand intr-o atmosfera relaxata, intima si prieteneasca, in frumosul cadru al Ceainariei Casa Satya. Vom condimenta desigur intalnirile noastre cu ceai, bunatati si acordurile live ale prietenilor si colaboratorilor nostri drummeri. Pentru ca improvizatia sa fie 100%. 😉

!!! Participarea la curs nu este conditionata de nivelul de dans. Indiferent de vocabularul de miscari pe care l-ai acumulat pana acum aceste instrumente si abilitati pot fi insusite cu succes, fiecare lucrand cu cantitatea de tehnica pe care o are la dispozitie, punand in valoare astfel mult mai frumos ceea ce a asimilat din punct de vedere tehnic

Inscrieri: kamilla@orientaldelight.ro/ 0720 002 741

Cu prietenie,
Cerasela