Tango Oriental Fusion

Kamilla 8Cand vorbim despre conceptual de fusion ne referim la imbinarea a doua stiluri de dans foarte diferite intre ele si pe care le stapanim bine. Pastram elementele caracteristice unui stil si adaugam miscari ce provin din alt stil pentru a da o savoare diferita dansului.  Muzica deasemeni trebuie sa reflecte “imprietenirea” celor doua stiluri, fie ca avem la dispozitie melodii compuse special in acest mod, fie folosim muzica specifica celui de-al doilea stil (tango) pe care il integram in structura dansului oriental in cazul nostru.  Dansam pe muzica de tango clasic/milonga/nuevo folosind elemente de dans oriental si de tango argentinian sau putem dansa pe teme cunoscute de tango dar interpretate si transpuse intr-o varianta orientala. Vezi Benti Shalabia, La Cumparsita sau Libertango interpretate de catre Mario Kirlis.

Tango oriental fusion s-a nascut pentru Kamilla din atractia fata de ambele stiluri si un element important a fost atractia fata de muzica de tango (tango Nuevo, milonga si compozitii mixte de tango si oriental) si nevoia de exprimare libera si pe alte genuri de muzica decat cele cunoscute din gama oriental/arabeasca.  Nu a fost un stil invatat de la alti profesori ci un demers creativ de descoperire  si imbinare armonioasa a miscarilor complexe din dansul oriental, preponderent ale soldurilor,  trunchiului si bratelor  cu miscari ale picioarelor, pasi si adornouri (elemente de infrumusetare) folosite de catre dansatori in tangoul argentinian.  Prin combinarea acestor elemente dansul  se imbogateste considerabil prin varietatea de miscari, libertate mai mare de exprimare a muzicii si de folosire a spatiului, prin savoarea data de rafinamentul si senzualitatea stilului oriental combinat cu pasiunea si dinamismul caracteristic tangoului argentinian.

Primul seminar de acest gen a avut loc in Bucuresti, in septembrie 2012. Seminarul a inclus o parte de tehnica cu elemente de tango predate de catre Kicsi Csongor (dansator profesionist si instructor de tango argentinian) si partea de coregrafie pe frumoasa tema “La Cumparsita” in interpretarea orchestrei  Bulevard Tango.

Al doilea proiect s-a desfasurat in colaborare cu scoala Maneki Neko in perioada noiembrie- decembrie 2013, un proiect pilot constand intr-un modul de Oriental Tango Fusion, condimentat din plin cu adornourile practicate de foloweri si lideri in  tangoul argentinian dar adaptate cerintelor unui dans individual.

In august 2012 Kamilla participa la concursul international online Ultimate Bellydancer  cu un moment de tango oriental la categoria Fusion, castigand premiul de popularitate People’s Choice Award, premiu in urma caruia primeste invitatia de a dansa in cadrul spectacolului de deschidere a concursului international  BELLY DANCER OF THE UNIVERSE, Long Beach, California, in februarie 2013.

Kamilla a studiat tango-ul argentinian incepand din anul 2011, avandu-i ca si profesori pe Eugen Cristea, Kicsi Csongor, Lucian & Monica, recent studiind dupa metoda Tango Discovery cu Eugen Cristea si Mauricio Castro.

Vom reveni in curand cu detalii privind urmatorul modul de Tango –Oriental fusion organizat de catre scoala Oriental Delight.