Cerasela

Kamilla 7“Dansul este pentru mine cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la viata si totodata cea mai naturala cale de exprimare. O sursa de implinire, un mod frumos si puternic de a comunica si de a fi eu insami, o componenta vitala a vietii mele. 

Mi-a adus savoare, pasiune, libertate, m-am descoperit si uneori recreat prin intermediul miscarii. Mai mult decat atat, mi-a imbogatit viata cu clipe magice, cu emotie, cu intensitate  si cu multi multi prieteni.”

Ales ca nume de scena al Ceraselei Hekman, Kamilla inseamna in limba araba “cea completa, perfecta” si pentru multi ani a dansat si predat purtand acest nume. Apoi a revenit la …Cerasela.

Cerasela s-a nascut in Baia Mare si a iubit dansul de mic copil. A urmat cursuri de dans clasic, dans sportiv, dansuri moderne si s-a familiarizat cu scena inca din copilarie. Insa odata cu descoperirea dansului oriental, in anul 2002, dansul in sine a inceput sa capete pentru ea un sens mai profund, marcandu-i viata in cel mai frumos mod.

A studiat in repetate randuri in cadrul  Academiei de Dans Oriental din Budapesta, in taberele anuale de dans oriental sustinute de Mercedes Nieto iar Katerina Safrova (Shereen) ramane prima si cea mai draga profesoara ei. S-a perfectionat continuu alaturi de o serie de instructori internationali  si muzicieni de renume printre care: Hossam si Serena Ramzy, Sonia si  Petite Jamila – componente ale trupei Bellydance Superstars, Sadie, Joana Saahirah, Farida Fahmi, Nesma, Amina Goodyear, Angelika Nemeth, Wael Mansour, Anastasia Chernovskaya, Farren Ben Azira, Najla Ferreira, Evelina Papazova, Florencia Kirlis, Carla Pedicone, Amir Sofi si Yassir Jamal.

Stiluri si tematici studiate, practicate si predate:

-baladi awadi si baladi pop

-saidi

-clasic Egiptean incluzand Golden Era si Modern Egyptean

-drum solo

-khalijee

-hagala

-muwashahat

-pop oriental

-tango oriental fusion

-modern oriental fusion

-fantasy

-flamenco arabe

-dans cu voal si voaluri duble

-dans cu aripi

-dans cu sabie

-dans cu candele

Caracterizata de profesionalism si un stil de dans plin de eleganta, gratie si farmec feminin, Cerasela a participat la nenumarate evenimente, emisiuni Tv, spectacole, piese de teatru dans si concursuri internationale.

Tehnica frumoasa si modul inedit de a imbina senzualitatea dansului oriental cu pasiunea tangoului argentinian i-a adus in 2012 o foarte frumoasa recunoastere: premiul Peoples Choice Award in cadrul concursului international online The Ultimate Bellydancer (unde a participat la sectiunea “fusion” cu un moment de tango-oriental impreuna cu partenerul ei de dans, Kicsi Csongor), fiind votata de catre peste 4000 de persoane din intreaga lume, dintre sute de participante inscrise.

Ca rezultat al acestui premiu ea a fost invitata sa danseze in spectacolul de deschidere al concursului international Belly Dancer of the Universe 2013, Long Beach, California.

Cerasela este atestata ca si instructor de dans de catre Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura (CPPC) Bucuresti si ca instructor de Pilates si Port de Bras de catre International Masterclass Association, Bucuresti.

Crede cu tarie in puterea transformatoare a acestei arte, de aceea si-a indreptat toate eforturile spre a impartasi si altor femei bucuria si beneficiile dansului oriental prin intermediul cursurilor saptamanale si online, a taberelor, seminariilor, evenimentelor si spectacolelor de belly dance desfasurate in cadrul scolii Oriental Delight.

“Pentru mine, belly dance-ul a insemnat regasirea unei feminitatii pe care pana in acel moment nu reusisem sa o exprim prin alte genuri de dans. Senzualitatea rafinata, gratia, efervescenta si eleganta, fluiditatea si blandetea, alternand cu momentele de intensitate au fost cateva din valentele pe care le-am descoperit in mine dansand acest stil. Atat de complex, atat de nuantat si totodata atat de natural.”

”Dansul este pentru mime mai mult decat miscare, mai mult decat…doar dans. Preocupata de dezvoltarea personala, spirituala si de cultivarea feminitatii, dansul a inceput sa creasca odata cu cresterea mea. Am inceput sa vad din ce in ce mai multe conexiuni intre elementele naturii si modul de exprimare prin dans; intre arhetipurile feminine si cum se manifesta ele distinct prin stiluri diferite de dans; intre fazele lunare sau ”anotimpurile” femeii si felul in care dansul se moduleaza in functie de aceste abilitati specifice fiecarei perioade. Multe din principiile universale se reflecta in dans, asa cum multe lucruri pot fi cunoscute si dezvoltate plecand de la dans. Femeia se cunoaste prin dans, iar autocunoasterea si imbogatirea la care femeia ajunge prin diverse practici se vor reflecta in dansul ei. Aceste conexiuni aduc o profunzime care imi permite sa descopar noi valente si frumuseti ale dansului si desi au trecut 20 de ani de cand am inceput, calatoria continua!”