Curs pentru nivel incepator

Bazele Dansului Oriental – Partea 1

Inca putin si poti incepe sa dansezi si tu in intimitatea propriului tau camin, oricand doresti, urmand cu atentie fiecare lectie in parte. Modulul 1 cuprinde toate lectiile de mai jos.

Patrunde in tainele dansului oriental!
CUMPARA MODULUL 1!

Promo video

PLAY

Incalzirea

FREE PREVIEW

O varianta complexa de incalzire generala. Cuprinde un set de exercitii prin care crestem flexibilitatea si pregatim toate partile corpului, musculatura si articulatiile pentru o asimilare mai usoara a tehnicilor de dans.

Streching

FREE PREVIEW

Dupa orice antrenament de dans este important sa intindem si sa relaxam musculature corpului. Sedinta de stretching include o sectiune de tehnici realizate la sol si una in picioare. Calmam respiratia, mintea, intregul corp si revenim la activitatile obisnuite relaxate, invigorate si mult mai flexibile.

Incalzirea - Varianta scurta

FREE PREVIEW

O varianta mai scurta de incalzire generala atunci cand timpul nu ne permite sa parcurgem sectiunea completa de mai sus. Cuprinde exercitii pentru incalzirea gatului, a umerilor, bratelor, trunchiului, coloanei, soldurilor si picioarelor.

Pozitia de baza

FREE PREVIEW

Postura de baza este primul pas necesar atunci cand invatam sa dansam si care face o mare diferenta, caci, dezvolta o tinuta frumoasa, eleganta si corecta.

Lectia 01: Ridicari de sold

FREE PREVIEW

Ridicarile & coborarile reprezinta una din familiile de miscari pe care le invatam in acest modul. Incepem cu ridicari de sold in pozitia clasica iar apoi exersam miscarea in mai multe variante, dezvoltand totodata coordonarea. Infrumusetam miscarea prin diferite pozitii ale bratelor.

Lectia 02: Coborari de sold - Final

FREE PREVIEW

Parte din familia de miscari ridicari & coborari, coborarea soldului este o miscare de izolare in plan vertical ce aduce dansului forta si un caracter de impamantare. O invatam in pozitia clasica dupa care adaugam cateva variante elegante de folosire a bratelor si fixam miscarea prin practica.

Lectia 03: Balans solduri

FREE PREVIEW

Cu balansul soldurilor incepem studiul unei alte familii de miscari. Lectia cuprinde balansul simplu, dublu, coordonarea lor cu bratele, accente alternative sau cu un singur sold la care adaugam pozitii frumoase ale bratelor. Exersam din plin folosind tempo-uri diferite (lent, mediu si rapid).

Lectia 04: Miscari cu pieptul

FREE PREVIEW

Invatam sa izolam bustul prin miscari in plan orizontal (lateral si fata – spate) si vertical (sus – jos) dupa care trecem la o noua familie de miscari, rotatiile. Vom avea rotatii de piept orizontale si verticale si multa practica la final.

Lectia 05: Rotatii de sold

FREE PREVIEW

Dupa rotatiile cu pieptul continuam sa studiem aceasta familie de miscari si trecem la rotatiile de sold. Cele doua variante pe care le invatam in aceasta lectie, rotatii spre interior si rotatii spre exterior, feminine si senzuale, vor fi si mai frumoase cand le realizam impreuna cu miscari de brate.

Lectia 06: Miscari ale umerilor

FREE PREVIEW

Cand vrem sa flirtam prin dans sau sa fim jucause ori cochete, apelam la miscari ale umerilor. Invatam accente, shimmy, rotatii simple si alternative. Incheiem lectia cu sectiunea de practica.

Lectia 07: Twist

FREE PREVIEW

Familia de miscari cu denumirea ‘twist’ ne imbogateste si mai mult vocabularul de dans. Trecem gradat de la miscarea simpla, in pozitia de baza, la alte variante in care includem cateva pozitii ale picioarelor din dansul clasic (balet). Exersam in varianta lina, continua si sub forma de accente.

Lectia 08: Opturi orizontale

FREE PREVIEW

Avand la baza balansul lateral al soldurilor si twistul, opturile orizontale sunt miscari fluide ce creaza o stare de armonie atunci cand le realizam relaxat si se potrivesc frumos cu instrumentele melodice. Le invatam in 2 variante si le infrumusetam cu miscari ale bratelor.

Lectia 09: Miscari ale bratelor

FREE PREVIEW

Gratia si eleganta dansului oriental depind foarte mult de masura in care ne educam bratele. Lectia incepe cu o serie de exercitii suplimentare pentru incalzirea bratelor si continua cu mai multe variante de miscari ale bratelor pe care le putem folosi ca atare sau impreuna cu soldurile. Ele vor exprima mereu partea melodica a muzicii.

Lectia 10: Rotatii de bazin

FREE PREVIEW

Din aceeasi mare familie de miscari ce include rotatiile cu pieptul, cu soldurile, cu umerii si bratele, rotatiile cu bazinul vor fi predate in aceasta lectie in varianta lor ampla si una medie, adaugand de fiecare data miscari frumoase ale bratelor.