Improvizatia in Dansul Oriental

Improvizatia in Dansul Oriental
Ti s-a intamplat sa participi la cursuri de dans, sa inveti o serie de miscari, multe sau putine, simple sau complexe, iar cand ai vrut sau ti s-a cerut sa dansezi singura sa nu reusesti sa iti amintesti prea multe miscari, sa repeti de cele mai multe ori 2,3 elemente desi tu stiai mult mai multe?
 
Nu ma refer la acea parte a lectiei unde exersam individual miscarile predate ci la acele situatii cand vrem sa dansam coerent, liber, frumos dar si cu emotie, bucurandu-ne de muzica.

Am trecut si eu prin aceasta etapa si stiu cum este sa nu ai inspiratie in momentele in care ai avea cea mai mare nevoie de ea. Dar am vesti bune: improvizatia nu este o capacitate ce depinde de vreun talent misterios (cu toate ca unele il au) ci poate fi dobandita dezvoltand o serie de abilitati si studiind mai mult, inteligent, organizat. O parte dintre aceste abilitati le-am descoperit in timp, prin experienta, cautand sa creez, sa variez, sa imbogatesc dansul, observand mai apoi ce functioneaza, ce nu. Altele le-am invatat de la cei ce sunt deja cu multi pasi inaintea mea.  Imi doresc insa sa te poti bucura de cat mai multa libertate in dans, folosind la maxim tehnica si informatiile dobandite deja. Ca in orice altceva, si improvizatia presupune un antrenament specific.

A invata si a reproduce o coregrafie este o etapa utila si importanta in dans dar daca vrei sa treci la urmatorul nivel, ai nevoie sa stii cum sa iesi din tipare si sa-ti creezi propriul dans, un lucru mult mai valoros si recompensator.

WORKSHOP DE IMPROVIZATIE in Dansul Oriental #1

Cu o floare nu se face primavara, de aceea vom dedica mai multe intalniri pentru aceasta tematica. Workshopurile ofera cadrul in care, ghidata, vei explora diverse posibilitati de miscare si interpretare, vei creea in acord cu si respectand muzica, vei dezvolta si antrena aptitudini necesare improvizatiei. Este laboratorul in care te pregatesti pentru momentul in care vei dori sa dansezi fara coregrafie, liber, spontan. Este un proces, nu se intampla peste noapte dar exercitiile speciale si practica iti vor da ‘stiinta’, increderea si relaxarea necesara.

De ce este util unei dansatoare un astfel de curs? Printre altele, vom invata:
– Sa identificam si sa valorificam acele lucruri pe care ne putem baza in dansul nostru;
– Abilitati ce vor deschide mult posibilitatile de a imbogatii dansul;
– Modalitati de a accesa rapid vocabularul de miscari de care dispunem;
– Exercitii practice prin care creem mai multa varietate in dans folosind spatiul, dinamica, muzica;
– Variante de tranzitie intre miscari si intre fragmente muzicale diferite;
– Cum sa ‘traducem’ si sa folosim corect muzica;
– Sa ne  folosim creativitatea, capacitatea de a fi inspirate si in consecinta de a ne abandona mai mult muzicii.

Nivel: intermediar/ avansat

Program:
Workshop #1: 23 aprilie, ora 14.00-16.00
Workshop #2: 21 mai, ora 14.00-16.00

Locatie: Alexander Fit Sport, str Parintele Galeriu 12-14

Taxa participare: 70 ron – 1 ws; 120 ron – pachet 2 ws.
Elevele scolii Oriental Delight si participantele la seara cu muzica live Oriental Nights & Delights #1 din 23 aprilie beneficiaza de o reducere de 25%.

Inscrierile se fac pana in 21 aprilie.
Contact: kamilla@orientaldelight.ro/ 0720002741

 

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *